Bahçelievler Adak Kurban Satış Yeri

Niyazioğulları adak kurban satış yeri olarak 1970’den bu yana siz değerli müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

Akika kurbanı, adak kurbanı , sadaka kurbanı , şükür kurbanı vb. Kurbanlarınızda ücretsiz olarak kesim, parçalama, paketleme ve eve servis hizmetimiz mevcuttur. Kredi kartı geçerlidir.

Kesilen kurbanlarınızın etleri istediğiniz şekilde parçalanmakta ve köpük tabaklarda hijyenik bir şekilde paketlenmektedir. Kestiğiniz kurbanı bağış yapmak isterseniz kurumumuz aracılığıyla aşevi, çocuk esirgeme yurdu, kuran kursu , lösemili çocuklar derneği, yetim anneleri derneği vb. kurumlara makbuz karşılığı bağışınızı teslim edebilirsiniz.

 

 

 

Akika kurbanı nedir ?

Yeni doğan çocuk için şükür amacıyla kesilen kurbana ” akika ” kurbanı denir.

Çocuğun doğduğu günden büluğ çağına kadar kesilebilir. doğumun 7. gününde kesilmesi daha faziletlidir.

 

Adak kurbanı nedir ?

Bir şeyin olması, bir durum gerçekleşmesi ve istenilen bir şeyin elde edilebilmesi için adanan, bu durum gerçekleşince kesilmesi gereken kurbandır.

Adak kurbanı istenilen her şey için adanabilir. Genellikle kişiler çok istedikleri durumda adak adarlar.

İstek doğrultusunda adanan kurban istek gerçekleşmesi durumunda mutlaka kesilmelidir.

 

Sadaka kurbanı nedir ?

Sadaka kurbanı yoksullara sadaka olması amacıyla kesilen kurbana verilen isimdir. Bu kurban nafile kurban çeşitleri arasında bulunur.

Bu nedenle insanların sadaka kurbanını kesme zorunluluğu yoktur ancak yoksulların et yemelerini sağlamak istemeleri durumunda kurbanı kesmeleri yada bağışlamaları mümkündür.

 

Şükür kurbanı nedir ?

Herhangi bir vesileyle Allah’a şükretmek için kesilen kurbana şükür kurbanı denir. Bir kimse arzu ettiği bir amaca ulaşması veya bir nimete nail olması sebebiyle şükür kurbanı kesebilir. Ancak böyle bir nimeti elde eden kişinin, adakta bulunmadığı sürece, kurban kesmesi zorunlu değildir. Ayrıca Hanefî mezhebine göre temettu veya kıran haccı yapan kişilerin, aynı mevsimde hac ve umreyi beraberce yaptıkları için Harem bölgesinde kestikleri kurban da bir tür şükür kurbanıdır.

 

Bahçelievler Şubemizin İletişim Bilgileri

 

ÖNCEKİ SAYFA